همه آنچه که باید درباره سرعت پردازنده در لپ تاپ بدانید

۱۸ آبان, ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
هر آنچه که باید سرعت پردازنده در لپ تاپ بدانید

آیا از سرعت پردازنده روی لپ تاپ خود آگاه هستید؟ برای سرعت بالای پردازنده خود چه اقداماتی تا به حال انجام داده اید؟ برای پی بردن به این موضوع پیشنهاد می کنیم که به خواندن این مقاله در فروشگاه اینترنتی ژینال ادامه دهید تا پاسخ سوال خود را بیابید.

کدام پردازنده برای لپ تاپ شما بهتر خواهد بود! اگر به دنبال بهترین پردازنده برای سیستم خود می گردید اول از همه باید راجب پردازنده ها اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و با مقایسه انواع برندها عالی ترین آن ها را برای دستگاه خود انتخاب نمایید. امروزه در دنیای پیشرفته تکنولوژی که به دنبال آن سرعت اینترنت و دستگاه هایی که روز به روز به سرعتشان افزوده می شود، نیاز اصلی ما برای عملکرد بالای کامپیوترها افزایش سرعت پردازنده ها می باشد. اما سرعت پردازنده در لپ تاپ به چه معنا است؟ همچنان با ما همراه باشید تا در ادامه پاسخ این سوال را پیدا کنید.

سرعت پردازنده در لپ تاپ چیست؟

واحد پردازش مرکزی کامپیوتر که قطعه ای سخت افزاری بوده و به آن CPU نیز می گویند، کامپیوتر را قادر می سازد تا با تمام برنامه های و نرم افزارهای نصب شده بر روی لپ تاپ ارتباط برقرار می کند و شما می توانید از آن ها استفاده کنید. پس با این اوصاف CPU مغز لپ تاپ به حساب می آید. در واقع تمام برنامه های روی سیستم شما در ابتدا به واحد پردازش منتقل می شود و تفسیرها و عملکردهای گوناگون بر روی آن ها انجام شده و دستورات آن را بررسی و سپس پردازنده خروجی برنامه های را بر روی رابط کاربری ارسال خواهد کرد.

هرچه حجم برنامه ها بر روی CPU ها بیشتر باشد، باید سرعت پردازنده نیز بالا بوده تا بتواند اطلاعات را به راحتی پردازش کند. در لپ تاپ ها سرعت پردازنده به عنوان یک فاکتور مهم در نظر گرفته می شود. اما به طور کلی پردازنده های مدرن برای پردازش اطلاعات پایه ایی بسیار قدرتمند هستند، پس مقایسه عدد مربوط به سرعت پردازش روش مناسبی برای مقایسه محسوب نمی شود و باید معیارهای دیگری را برای سنجش پردازنده در نظر بگیرید که ما در این مقاله آن ها را به طور کامل برای شما کاربران شرح خواهیم داد. در خرید لپ تاپ استوک باید علاوه بر نوع پردازنده به سرعت آن نیز توجه کنید.

سرعت پردازنده در لپ تاپ چیست؟

سرعت پردازنده در لپ تاپ چرا معیار مناسبی نیست؟

برای سنجش واحد پردازنده از از هرتز Hertz استفاده می کنند و به دلیل بزرگ بودن با  گیگاهرتز( GHz ) هم معرفی می شود. سرعت پردازنده در واقع نشان می دهد که در هر ثانیه آن هسته پردازشگر چند سیکل کاری را طی خواهد کرد. مثلا اگه گفته شود که فرکانس کاری یا همان سرعت پردازنده 1.7 گیگاهرتز می باشد، یعنی این پردازنده در هر ثانیه 1700000000 سیکل کاری را طی کرده است. پس هرچه قدر این مقدار این سرعت بیشتر باشد عملکرد و سرعت پردازنده نیز بیشتر خواهد شد اما چرا این مقدار معیار مناسبی برای سنجش سرعت پردازنده در لپ تاپ به حساب نمی آید؟

محصول با این آیدی وجود ندارد

در این دورانی که دنیای تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت می باشد، دنیای پردازنده ها نیز پیشرفت های چشمگیری داشته، شاید در چند سال گذشته اگر قصد خرید یک پردازنده جدید را داشتید با گزینه های محدودی که اغلب از یک سری و خانواده بودند مواجه می شدید. اما در حال حاضر با شرکت های مختلف و گزینه های بسیار متعددی مواجه خواهید شد که در این وضعیت به هیچ عنوان نمی توانید سرعت پردازنده را معیار اصلی انتخاب خود قرار دهید. برای نمونه شما نمی توانید پردازنده های سری Core i5 اینتل را با سری Core i3 ، Core i7 مقایسه کنید و یا دیگر پردازنده های ساخته شده توسط شرکت هایی نظیر ARM و AMD از عدد مربوط به سرعت آن استفاده شود.

اما هم اکنون متاسفانه بسیاری از افراد بدون اینکه به این موضوع توجه کنند، فرکانس کاری یا سرعت پردازنده را معیار اصلی خود برای سنجش و عملکرد دستگاه در نظر می گیرند. با پیشرفت تکنولوژی پردازنده های جدیدی تولید شده که بهتر از محصولات قبلی خود هستند، این پردازنده ها می توانند که در طول هر سیکل کاری خود فعالیت پردازشی بیشتری را انجام دهند.

فرکانس کاری دینامیک و پردازنده چند هسته ایی

در پردازنده های مدرن سرعت پردازشی ثابت و فرکانس معینی را ندارند. در لپ تاپ ها، گوشی های هوشمند، تبلت و سایر گجت ها فرکانس کاری که در پردازنده های آن ها مورد استفاده قرار می گیرد عموما متغییر بوده و اصطلاح سرعت پردازنده یا فرکانس کاری دینامیکی را به همراه دارد. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که لپ تاپ شما میزان حرارت تولید شده در آن توسط این فرکانس کنترل شده و کاهش یابد. همچنین به طور غیر مستقیم منجر به افزایش بهره وری پردازنده می شود.

دقت کنید در هنگام انتخاب لپ تاپ به سیستم خنک کننده آن نیز توجه داشته باشید، به طوری که در برخی از الترابوک ها به دلیل وجود ضعف در سیستم خنک کننده، پردازنده دستگاه تنها قادر باشد مدت زمان معینی را در شرایط ماکسیمم فرکانس کاری یا سرعت پردازشی خود بماند. که در این شرایط کارایی دستگاه کاهش می یابد و حتی ممکن است عملکرد آن مختل شود.

سرعت پردازنده لپ تاپ به تعداد هسته های آن هم بستگی دارد که در حال حاضر پردازنده یک هسته دیگر در بازار موجود نمی باشد و اگر بود ما به شما پیشنهاد می کنیم از آن استفاده نکنید. هسته های بیشتر به این معنی است که عملکرد سیستم را سریعتر می کند و اجرای چندین برنامه را همزمان ممکن خواهد کرد. پس یک سیستم چند هسته ایی عملکرد بهتری خواهد داشت. اگر قصد خرید لپ تاپ دارید، حتما مقاله راهنمای خرید لپ تاپ را مطالعه نمایید.

فرکانس کاری دینامیک و پردازنده چند هسته ایی

نکته:به این نکته هم توجه داشته باشید که خود سیستم عامل ویندوز قسمتی از پردازنده لپ تاپ را به صورت پیش فرض اشغال می کند. بنابراین در صورت دو برابر کردن تعداد هسته های پردازنده نباید انتظار اجرای برنامه های قبلی را تا دو برابر سرعت داشته، اگر یک کاربر عادی لپ تاپ هستید دو هسته برای شما کافی خواهد بود ولی اگر به دنبال سرعت بالاتری باشید نهایتا چهار هسته کارتان را به خوبی راه می اندازد.

در این مقاله از مجموعه مقالات آموزشی فروشگاه اینترنتی ژینال، شما را با سرعت پردازنده در لپ تاپ آشنا ساختیم. امیدواریم که با خواندن این مقاله پاسخ سوالات خود را پیدا کرده و در هنگام خرید لپ تاپ دقت لازم را داشته باشید. برای آموزش های بیشتر با ما در فروشگاه زینال همراه باشید. همچنین شما می توانید انواع لپ تاپ را با مناسب ترین قیمت خریداری کنید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.