مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ AMD , INTEL , NVIDIA

۱۴ آذر, ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ

در مقاله معرفی بهترین و مناسب ترین پردازشگر لپ‌تاپ CPU به بررسی نکات مهمی درباره پردازشگر لپ تاپ پرداختیم، در این مقاله از ژینال می خواهیم به مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ بپردازیم.

پردازشگر گرافیکی یا GPU یک تراشه الکترونیکی است که لپ‌ تاپ تان برای عملیات سنگین مانند رندرینگ یا محاسبات سنگین به آن احتیاج دارد. به کمک پردازشگر گرافیکی است که شما تصاویر را بر روی صفحه نمایش لپ ‌تاپ و یا سایر گجت ها می‌بینید. اگرچه پردازشگر مرکزی یا CPU نیز می‌تواند اغلب این فرامین را با سرعت کمتر انجام دهد اما، پردازشگر گرافیکی با کمک به CPU از آمدن فشار به آن و البته سرعت بخشیدن به روند پردازش، سخت‌افزاری حیاتی است.

پردازشگر گرافیکی به دو دسته کارت گرافیک که جدا از CPU و پردازشگر گرافیکی آنبورد که متصل به CPU است، تقسیم می‌شود. در پردازشگر گرافیکی آنبورد پردازشگر از حافظه رم لپ ‌تاپ بهره می‌برد. اما در مورد کارت گرافیک حافظه اختصاصی تعریف می‌شود که مختص خود کارت گرافیک است و به آن VRAM نیز می‌گویند. واضح است که داشتن کارت گرافیک برای کاربرانی که به دنبال عملیات سنگین گرافیکی هستند گزینه‌ای حیاتی می ‌باشد، چون حافظه اختصاصی آن یا همان VRAM بین 2 تا 8 گیگ فضای اختصاصی در اختیار کاربر می‌گذارد. اگر به دنبال این هستید تا اطلاعات جامعی را در خصوص پردازنده های گرافیکی لپ تاپ کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم که به خواندن این مقاله از فروشگاه آنلاین ژینال ادامه دهید.

فاکتورهای مهم برای مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ

برای مقایسه کارت‌های گرافیک عوامل مهمی دخیل هستند که ما با توجه به نوع برند تولید کننده به بررسی آن ها میپردازیم. در ادامه لیست این آیتم‌ها را مرور می‌کنیم.

  1. اسم و شماره‌های وارد شده روی کارت گرافیک
  2. مشخصات سخت‌افزاری پردازنده های گرافیکی
  3. نسل‌های متفاوت پردازنده ‌های گرافیکی
  4. استفاده از فاکتور بنچمارک

ودر انتها چند مدل از کارت گرافیک‌های شرکت‌های مختلف آشنا می‌شویم.

خرید سرفیس استوک

اسم و شماره‌های وارد شده روی کارت گرافیک لپ ‌تاپ

کارت گرافیک با اسامی مختلفی از شرکت‌های مختلف تولید سخت‌افزار به بازار عرضه می‌شوند. نام‌هایی چون Radeon، GForce، Quardo،Iris plus  و…. . هرکدام از این کارت‌های گرافیک برای کاری خاص و پردازش‌های مشخص وارد بازار می‌شوند. مثلاً کارت گرافیک Qurdo که توسط شرکت انویدیا تولید می‌شود بیشتر برای سری‌های work station شرکت Dell استفاده شده است. همینطور کارت گرافیک GForce شرکت انویدیا بیشتر برای کاربرانی ا‌ست که به دنبال لپ ‌تاپ با کاربری بازی‌های حرفه‌ای هستند.

پردازنده های گرافیکی لپ تاپ شرکت AMD با نام Radeon اغلب با یک پسوند می‌آیند. کارت گرافیک AMD با پسوند R9 جزو کارت گرافیک‌های رده بالا محسوب می‌شوند. R7  رده متوسط هستند و R3، R5 رده پایین هستند. اعدادی که بعد از پسوند کارت گرافیک می‌آیند، نشان دهنده نسل کارت گرافیک می‌باشند.

رابطه این اعداد با کیفیت کارت گرافیک اینگونه است که هرچه عدد بزرگتر باشد نسل آن به روزتر و قدرت و کارایی آن بالاتر خواهد بود. در نهایت عددی که در قسمت آخر بعد از پسوند می‌آید، نشان‌دهنده نسخه کارت گرافیک می‌باشد. اگر بعد از آخرین عدد حرف X آمده باشد، به این معنی است که کارت گرافیک مورد بحث از نسخه پایه سریعتر و پرقدرت‌تر می‌باشد.

اسم و شماره‌های وارد شده روی کارت گرافیک لپ ‌تاپ

مشخصات سخت‌افزاری پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ

پردازشگرهای گرافیکی نیز همانند CPU دارای مشخصات سخت‌افزاری خاص خود هستند. در این قسمت با برخی از این اصطلاحات آشنا می‌شویم و همینطور طریقه مقایسه کارت‌های گرافیکی بر طبق این آیتم‌ها را مرور می‌کنیم.

  • پهنای باند حافظه یا Memory Bandwidth : یکی از مهمترین بخش‌ها برای مقایسه یک کارت گرافیک پهنای باند حافظه GPU است. واحد اندازه‌گیری این مشخصه گیگابایت بر ثانیه است و میزان سرعت ذخیره و خوانده‌شدن فرامین در حافظه گرافیک می‌باشد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که هرچه پهنای باند عدد بزرگتری داشته باشد، میزان سرعت عملکرد لپ ‌تاپ در هنگام رندرینگ تصاویر بالاتر است و البته از کیفیت و وضوح بهتری نیز برخوردار خواهد بود.
  • سرعت پایه یا Base clock : این آیتم همانطور که از نامش پیداست به میزان سرعتی که کارت گرافیک برای کارهای سبک دارد مربوط می‌شود. واحد اندازه ‌گیری آن مگاهرتز است.
  • حداکثر سرعت یاBoost clock : این فاکتور هم با توجه به نامش مربوط به میزان بیشینه سرعت کارت گرافیک در هنگام عملیات سنگین می با‌شد. واحد اندازه‌گیری آن نیز مگاهرتز است و کاربر می‌تواند با توجه به نوع سیستمی که انتخاب می‌کند و نوع برند، کارت گرافیکی با Boos clock بالاتر برای خود تهیه کند.
  • سرعت حافظه گرافیکی یا Memory speed : به میزان سرعتی که اطلاعات بین حافظه کارت گرافیک و پردازشگر گرافیکی ردوبدل می‌شود سرعت حافظه گرافیکی می‌گویند. واحد اندازه‌گیری آن مگاهرتز است. حتی اگر برای خرید لپ تاپ استوک اقدام کردید باید به همه این موارد دقت کنید.

استفاده از فاکتور بنچمارک

یکی دیگراز آیتم‌‌هایی که در هنگام مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ تاپ به کمک حرفه‌ای های این حوزه می‌آید، استفاده از فاکتور بنچمارک است. در جواب این سوال که بنچمارک چیست؟ باید بگوییم که اصولاً برای مقایسه کارت‌های گرافیک، آنها را در یک آزمون واقعی در همه زمینه‌ها تست می‌کنند. نتیجه تست نشان می‌دهد که کارت گرافیک در حالت کلی و در موقعیت‌های مختلف به چه صورت عمل خواهد کرد. در واقع شما با داشتن بنچمارک یک کارت گرافیک می‌توانید، جواب همه سوال هایی که در زمینه‌های مختلف از یک کارت گرافیک دارید را قبل از خرید لپ تاپ آن داشته باشید.

در مقام مقایسه دو کارت گرافیک  فاکتور بنچمارک بهترین گزینه است. چرا که عواملی چون فرکانس حافظه اختصاصی، پهنای باند و… هر کارت گرافیک به طور جداگانه نمی‌تواند به شما برای پی بردن به میزان قدرت آن کارت گرافیک کمک چندانی بکند. اجتماع مجموعه همه این عوامل تعیین کننده است که کارت گرافیک موردنظر چه در شرایط معمولی و چه در شرایط خاص به چه صورت عمل خواهد کرد.

مشخصات سخت‌افزاری پردازنده های گرافیکی لپ تاپ

چند مدل از پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ شرکت‌های مختلف

معرفی پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ: کارت گرافیک Nvidia Quardo

این کارت گرافیک همانطور که قبلاً اشاره شد به صورت اختصاصی برای workstation ها در نظر گرفته شده است. کارت گرافیک Nvidia Qurdo برای نرم‌افزارهای طراحی و مهندسی و امور تحقیقاتی و همینطور اجرای بازی مناسب است. این کارت گرافیک از شرکت انویدیا با قدرت و کیفیت بالای خود نرم‌افزارهایی همچون اتوکد و یا 3D MAX را به راحتی اجرا می‌کند. شرکت Nvidia ادعا کرده که سری Quardo می‌تواند با قدرت و کارایی سه برابر بیشتر از کارت گرافیک‌های ماقبل خود ظاهر شود.

کارت گرافیک Nvidia Qurdo می‌تواند شما را در طراحی دوبعدی و سه‌بعدی و ساختن انیمیشن پشتیبانی کند. اگر بخواهیم به نقاط ضعف این کارت گرافیک بپردازیم باید اذعان کنیم که مصرف برق لپ‌ تاپ شما با کارت گرافیک Nvidia Qurdo نسبتاً زیاد می‌شود و باتری شما طول عمر کوتاهی خواهد داشت. این تنها نقطه ضعف این کارت گرافیک نیست و شما باید بهای کارایی فوق‌العاده این کارت گرافیک را با تحمل وزن زیاد و پرداخت هزینه بیشتر بپردازید.

خرید هارد لپ تاپ

معرفی پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ: کارت گرافیک Nvidia GForce

کارت گرافیک Nvidia GForce با هدف جلب رضایت گیمرهای حرفه‌ای وارد بازار شد. البته که برای این کارت گرافیک فرقی نمی‌کند شما یک آماتور باشید یا حرفه‌ای. در هر صورت GForce بهترین ها را برای شما ارائه خواهد داد.

اولین مدل‌های سری 10 کارت گرافیک GForce از تکنولوژی واقعیت مجازی پشتیبانی می‌کند. اما اگر سرتان درد می‌کند تا یک سیستم قدرتمند و باورنکردنی را تجربه کنید می‌توانید از ابر لپ ‌تاپ هایی چون MSI GT83VR Titan SLI استفاده کنید. در این لپ ‌‌تاپ از دو کارت گرافیک GTX 1080 به همراه صفحه نمایش 18.4 اینچی استفاده شده است و شما را تا مرز دیوانگی پیش می‌برد. لپ تاپ های اچ پی اغلب دارای پردازنده های قوی از نوع gforce هستند که در زیر چند مدل از آنها را برای شما آورده ایم. این لپ تاپ های گرافیک های بسیار قدرتمندی دارند و با کلیک بر روی تصاویر آنها می توانید مشخصات و قیمت هر مدل را مشاهده کنید.

معرفی پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ: کارت گرافیک AMD Radeon RX

اگرچه که کارت گرافیک های شرکت  AMD بیشتر برای سیستم‌های دسکتاپی در نظر گرفته شده اند، اما شرکت AMD با ساخت سری‌های موبایلی کارت گرافیک که قابلیت نصب روی لپ ‌تاپ را دارند توانسته گره ازکار کاربرانی که به دنبال کارت گرافیک با قیمت مناسب و البته کارایی قابل قبول هستند، باز کند. این نسل از پردازنده های گرافیکی موبایلی شرکت AMD توانایی اجرای بازیهای متوسط با کیفیت بالا را دارد.

شرکت AMD ادعا کرده که کارت گرافیک Radeon RX مدل 480 با 8 گیگ حافظه ویدیویی و پهنای باند 256 گیگا بایت قابلیت پشتیبانی از واقعیت مجازی را به کاربر می‌دهد. همین شرایط برای مدل 470 Radeon RX با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی و 112 گیگابایت پهنای باند بدون پشتیبانی از واقعیت مجازی برقرار است.

پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ: کارت گرافیک Intel Iris plus

شرکت اینتل پس از ارائه دادن پردازنده های گرافیکی لپ تاپ که هرکدام مختص کاربرانی به‌خصوص بوده، کارت گرافیک Iris plus را که فصل مشترک پردازشگرهای آنبورد و کارت گرافیک است را تولید کرده است. بازار هدف کارت گرافیک   Iris plusاغلب گیمرهای رده متوسط هستند و این کارت گرافیک برای گیمرهای حرفه‌ای که خواهان پردازش گرافیکی بالا هستند مناسب نمی‌باشد.

البته اینکه کارت گرافیک Intel Iris plus یک کارت گرافیک متوسط است دلیل براین نیست که در workstation ها ردی از آنها نبینیم. در برخی از لپ‌تاپ‌های پرقدرت نیز Iris plus در کنار کارت گرافیک اختصاصی روند پردازش اطلاعات را سرعت می ‌بخشد. کارت گرافیک  Intel iris plus مدل 640 و 650 با پهنای باند حافظه 34.1 گیگت بایت برثانیه از واقعیت مجازی نیز پشتیبانی می‌کند. سرفیس های مایکروسافت اکثرا دارای پردازنده های اینتل هستند و اغلب گرافیک اختصاصی ندارند. در زیر چند مدل از سرفیس های مایکروسافت را به شما معرفی کرده ایم که با کلیک بر روی تصاویر آنها می توانید به صفحه محصول بروید و قیمت و مشخصات آنها را ببینید.

پردازنده های گرافیکی لپ‌ تاپ: پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics

پردازنده گرافیکی HD Graphics گزینه دیگری از شرکت Intel است، برای کسانی که به دنبال هزینه کمتر برای کارت گرافیک می‌باشند. البته از نقاط قوت این پردازنده گرافیکی وزن سبک آن می‌باشد. پردازشگر گرافیکی HD Graphics را در اولترابوک هایی نظیر Dell xps13 و یا لپ‌تاپ های کاری ElitBook HP1030gi می‌توان یافت.

پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics از حافظه رم لپ‌ تاپ استفاده می‌کند و برای فرامین و بازی‌های سبک کارایی خوبی دارد. البته که در بعضی لپ ‌تاپ ها از حافظه اختصاصی کمکی استفاده می‌شود و این بستگی به نوع کاربری آن لپ ‌تاپ و اینکه چه رندرها و یا بازی‌هایی برای اجرا مدنظر باشد، قابلیت مانور دارد.

اگر شما به دنبال یک پردازنده گرافیکی لپ تاپ هستید تا بازی‌های حرفه‌ای و یا طراحی‌های سنگین را برای شما بازخوانی کند ما به شما Intel HD Graphics را پیشنهاد نمی‌دهیم.

پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics

نکات تکمیلی درباره پردازنده لپ تاپ

همواره باید این نکته را در نظر داشته باشید که پردازنده های گرافیکی لپ تاپ تنها سخت‌افزار مهم در یک لپ ‌تاپ نیست. یعنی نباید انتظار داشته باشید تا با یک کارت گرافیک رده بالا و پرقدرت از یک شرکت معتبر بدون توجه به سایر آیتم‌ها و فاکتورهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دیگر لپ‌ تاپ شما عملکردی عالی داشته باشد. همانطور که در بحث بنچمارک مطرح شد همه عوامل در پروسه عملکرد عالی لپ ‌تاپ چه در بازی‌های حرفه‌ای و چه در رندرهای سنگین می‌تواند دخیل باشد.

به عنوان مثال شما با یک کارت گرافیک پرقدرت از شرکت Nvidia در کنار یک CPU، core i5 رده متوسط نباید انتظار تجربه‎‌‌ای عالی داشته باشید. علاوه بر کارت گرافیک صفحه نمایش، رم، حافظه و cpu لپ‌تاپ و البته فن خنک کننده پردازشگر گرافیکی از آیتم‌های مهم دیگر در جهت بازدهی عالی لپ‌تاپ محسوب می‌شود.

برای خرید انواع قطعات لپ تاپ مورد نظر خود می توانید به بخش قطعات لپ تاپ در فروشگاه ژینال مراجعه کنید و قطعه مورد نظر خود را با ارزان ترین قیمت ممکن خریداری نمایید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.