فرکانس پردازنده لپ ‌تاپ چیست و چرا اهمیت دارد؟

۱۶ آبان, ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
فرکانس پردازنده لپ ‌تاپ و کاربرد آن

اگر به مباحث سخت ‌افزاری علاقه‌ مند باشید و یا اینکه قصد خرید لپ ‌تاپ را داشته باشید حتماً اسم فرکانس پردازنده به گوشتان خورده است. البته شاید به جای فرکانس پردازنده نام‌های سرعت پردازشگر و یا clock speed را هم شنیده باشید که همگی یک مفهوم را می‌رسانند. واحد اندازه‌گیری این فرکانس به دلیل سرعت بالا گیگاهرتز می‌باشد. اگر می خواهید اطلاعات جامعی را در مورد فرکانس پردازنده لپ تاپ کسب کنید و به دنبال پاسخ سوالات خود در مورد آن هستید به شما پیشنهاد می کنیم که به خواندن این مقاله از فروشگاه ژینال ادامه دهید.

سیکل ساعت چیست و چه ارتباطی با فرکانس پردازنده لپ ‌تاپ دارد؟

برای درک بهتر مفهوم فرکانس پردازنده بهتر است ابتدا با مفهوم سیکل ساعت آشنا شوید. سیکل ساعت به قدرت پردازش کردن یک پردازنده می‌گویند. تعداد سیکل ساعت ها نشان دهنده تعداد فرامینی‌ است که در یک ثانیه توسط cpu قابل اجرا می باشد. کوچکترین واحد برای سنجش سیکل ها هرتز بوده، یعنی هر یک هرتز یک سیکل بر ثانیه محسوب می‌شود. به همین نسبت مگاهرتز، یک میلیون سیکل بر ثانیه و یک گیگا هرتز یک میلیارد سیکل بر ثانیه می‌باشد.

پس اگر حالا از شما بپرسند که پردازنده یک لپ ‌تاپ سرعتش 1 گیگا هرتز است، باید متوجه شوید که این پردازنده می‌تواند یک میلیارد دستور را در طول یک ثانیه بازخوانی کند. در واقع چیزی که به عنوان فرکانس پردازنده از آن یاد می‌شود، همان سرعت cpu است که با واحد گیگاهرتز بیان می‌شود.

در سال های اخیر آپشنی جدید به نام Boost speeds در بحث پردازنده لپ‌ تاپ اضافه شده که یک جور پردازنده تقویتی است و به پردازشگر در هنگام نیاز کمک می‌کند. شما می توانید با مراجعه به مقاله هر آنچه که باید سرعت پردازنده در لپ تاپ بدانید در فروشگاه زینال اطلاعات جامع و کاملی را در مورد سرعت پردازنده لپ تاپ به دست آورید.

سیکل ساعت چیست و چه ارتباطی با فرکانس پردازنده لپ تاپ دارد؟

مقایسه دو لپ‌ تاپ با فاکتور فرکانس پردازنده

حال که با تعریف فرکانس پردازنده آشنا شدید، احتمالاً این سوال برای شما پیش می‌آید که آیا می‌توان از فاکتور فرکانس پردازنده برای مقایسه عملکرد دو لپ‌ تاپ استفاده کرد؟ در جواب این سوال باید بگوییم که در مقام مقایسه دو پردازنده دو حالت اتفاق می‌افتد. یک حال زمانی‌ است که هر دو پردازنده از یک نسل و یا به عبارتی هم نسل هستند. حالت دوم هم دقیقاً برعکس حالت اول، یعنی دو پردازنده از نسل های متفاوتی باشند.

محصول با این آیدی وجود ندارد

حالت اول مقایسه فرکانس پردازنده لپ ‌تاپ

در حالت اول که دو پردازنده هم نسل هستند فاکتور فرکانس پردازنده بسیار کمک کننده خواهد بود تا پردازنده با بازدهی بهتر را شناسایی کنیم. به این صورت که به دلیل یکسان بودن نسل دو پردازنده میزان کاری که هر کدام در یک سیکل ساعت انجام می‌دهند یکسان است.

مثلاً در مورد یک دستور خاص پردازشگر اول به 2 سیکل ساعت کاری احتیاج دارد و این اتفاق برای پردازنده دوم نیز می‌افتد و همان میزان سیکل کاری برای آن دستور خاص می‌برد. پس در صورت بالاتر بودن عدد فرکانس هر کدام از این دو پردازنده، می‌توان دقیق اعلام کرد که کدامیک عملکرد بهتری خواهند داشت.

حالت دوم مقایسه فرکانس پردازنده لپ ‌تاپ

در حالت دوم که پردازنده‌ها از نسل های متفاوتی هستند دیگر نمی‌توان مانند قبل عمل کرد. چون برای یک دستور خاص امکان دارد که پردازنده اول مقدار سیکل ساعت کاری متفاوتی با پردازنده دوم داشته باشد و چون شرایط اولیه برابر نیست میزان عدد فرکانس پردازنده نمی‌تواند پردازنده با عملکرد بهتر را تمیز دهد.

به عنوان مثال اگر پردازنده اول از فرکانس 3 گیگاهرتز برخوردار باشد و مقدار سیکل ساعت کاری آن برای یک دستور خاص برابر 4 باشد، در مقابل پردازشگر دوم از فرکانس 2 گیگاهرتز بهره می‌برد و مقدار سیکل ساعت آن برای همان دستور خاص برابر 2 ‌باشد، در این هنگام پردازنده دوم با اینکه از فرکانس پایین‌تری نسبت به پردازنده اول برخوردار است اما، مطمئناً از عملکرد و سرعت و کیفیت بهتری بهره می‌برد. پس برای دو پردازنده با نسل‌های متفاوت فرکانس پردازنده فاکتور مناسبی برای تشخیص عملکرد بهتر نمی‌باشد.

محصول با این آیدی وجود ندارد

فرکانس متغیر پردازنده‌ها

امروزه دیگر پردازنده‌های لپ ‌تاپ را با یک فرکانس ثابت نخواهید دید، بلکه برای پردازنده‌ها یک بازه فرکانسی تعریف می‌شود.مثلاً فرکانس پردازنده لپ ‌تاپی بین حداقل 5/2 و حداکثر 4 گیگا هرتز تعریف می‌کنند. این بازه به په معناست؟

وقتی برای پردازنده لپ‌تاپ شما یک بازه فرکانسی تعریف می‌شود به این معناست که در هر موقعیت خاص امکان دارد فرکانس پردازنده لپ‌تاپ بین هر کدام از این اعداد باشد. پردازنده لپ‌تاپ شما با توجه به میزان و نوع فرامینی که برای اجرا به آن می‌دهید تعیین می‌کند تا از چه فرکانسی برای عملیات پردازش استفاده کند. به عنوان مثال وقتی شما در حال تماشای فیلم ویدیویی در لپ ‌تاپ ‌تان هستید و یا یک عملیات سبک محاسباتی را انجام می‌دهید و پردازنده نیاز به پردازش‌های سنگین ندارد. در این حالت پردازنده روی حداقل میزان فرکانس خود قرار می‌گیرد. اما اگر در حال انجام عملیات سنگین و یا رندر هستید این فرکانس به بیشینه خود نزدیک می‌شود.

در واقع شرکت‌های تولید سخت‌افزار با پیاده کردن این آیتم روی پردازند‌ها تاثیر زیادی در صرفه جویی مصرف برق لپ ‌تاپ و همینطور جلوگیری از گرمای اضافه در پردازنده ها شدند. اگرچه شما به عنوان کاربر در هنگام استفاده از حداکثر فرکانس پردازنده نباید هیچ نگرانی به خود راه دهید. چون با وجود فن‌های خنک کننده پردازنده لپ‌تاپ شما بدون هیچ فشار و گرمای اضافی به پردازش مشغول است.

فرکانس متغیر پردازنده‌ها

حالا که با مفهوم فرکانس پردازنده لپ تاپ آشنا شدید به راحتی می‌توانید عملکرد لپ ‌تاپ و به خصوص پردازنده آن را زیر ذره بین بگیرید و قدرت آن را بسنجید. امیدواریم توانسته باشیم تا اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما گذاشته باشیم. برای آموزش های بیشتر می توانید با ما در فروشگاه آنلاین ژینال همراه باشید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.