مناسب ترین پردازنده لپ ‌تاپ CPU برای شما کدام است؟

۱۶ آبان, ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
معرفی بهترین و مناسب ترین پردازشگر لپ ‌تاپ

پردازنده لپ ‌تاپ در حقیقت قلب تپنده لپ ‌تاپ شما است. چقدر با این عضو حیاتی لپ‌ تاپ آشنایی دارید؟ آیا می ‌دانید بسته به نوع فعالیت تان چه نوع پردازشگری برای لپ‌ تاپ‌ تان انتخاب کنید تا هم کارایی بالاتر و هم مصرف انرژی کمتر را تجربه کنید؟

زمانیکه قصد خرید لپ ‌تاپ مخصوص خود را دارید، لیستی از آپشن‌های مختلف را پیش رو دارید. یکی از این آیتم‌ها مدل، برند و نسل پردازشگر شما است. حالا این شمایید که باید انتخاب کنید. اگر در انتخاب این آیتم با مشکل روبه‌رو شدید و اصلاً نمی‌دانید چه پردازشگری مناسب است، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا اطلاعات مفیدی از یک پردازشگر مناسب کسب کنید. در مقاله همه آنچه باید درباره CPU لپ تاپ بدانید، این عضو مهم لپ تاپ را به شما معرفی کردیم، در این مقاله به معرفی اصطلاحات کاربردی این حوزه می پردازیم.

اصطلاحات کاربردی برای شناخت پردازنده لپ تاپ CPU

برای شناخت اولیه پردازشگر لپ ‌تاپ بهتر است با اصطلاحات رایج دنیای الکترونیک در مورد پردازشگرها آشنا شوید. در ادامه لیستی از مهمترین مشخصه‌های پردازشگرها را می‌بینیم.

  • هسته (core): هسته‌ها در پردازشگر وظایف متفاوتی در هنگام پردازش دارند. پردازشگر بیشتر لپ ‌تاپ ‌های امروزی، دارای دو هسته می‌باشند و البته در مدل های رده بالاتر با قیمت بالاتر پردازشگر چهار هسته‌ای نیز موجود است.
  • هایپر تریدینگ (Hyper threading): هایپر تریدینگ یک عملیات مجازی در درون پردازشگر است که هر هسته را به دو هسته مجازی مجزا تبدیل می‌کند. به عنوان مثال اگر پردازشگر شما 2 هسته‌ فیزیکی داشته باشد، با استفاده از هایپر تریدینگ به 4 هسته مجازی تقسیم می‌شود.
  • سرعت پردازش (clock speed): به تعداد سیکل کاری پردازشگر در هر ثانیه سرعت پردازش می‌گوییم. اگرچه که هر چه این عدد بزرگتر باشد از مزیت‌های پردازشگر محسوب می‌شود، اما این آیتم به تنهایی نمی‌تواند پردازشگر شما را بولد کند.
  • توربو بوست (Turbo Boost): توربو بوست یک قابلیت ویژه برای برخی پردازشگرهاست که به پردازشگر این توانایی را می‌دهد تا در موارد خاص سرت پردازش را بالا ببرد. بیشتر پردازشگرهای core i5 و corei7 از این مزیت برخوردارند، اما corei3 این آیتم را ندارد.
  • حافظه کش (cache): پردازشگرها برای ذخیره اطلاعاتی که به صورت مداوم از آنها استفاده می‌شود یک رم در حدود 1 تا 4 مگابایت دارند که به حافظه کش معروف است. این رم باعث می‌شود تا پردازشگر برای کارها و عملیات تکراری سرعت پردازشش را بابت بازخوانی دوباره پایین نیاورد و از همان اطلاعات بازخوانی شده در حافظه کش بهره ببرد.
  • TDP(Thermal Design Power): TDP همان مقدار مصرف پردازشگر لپ ‌تاپ است که واحد اندازه‌گیری آن وات می‌باشد. هرچه عدد وات بیشتر باشد عملکرد پردازشگر بهتر است، اگرچه که در کنار این مزیت گرمای بیشتری نیز در پردازشگر تولید می‌شود.

چطور مدل پردازنده لپ ‌تاپ مان را پیدا کنیم؟

هنگامی که به پردازشگر لپ ‌تاپ تان نگاه می‌کنید یک سری اعداد و حروف لاتین می‌بینید که به صورت رمز طوری نوشته شده‌اند. شما با خواندن این رمز به صورتی که به شما آموزش می‌دهیم پی به مدل پردازشگر خود می‌برید. اولین کلمه در سمت چپ نام برند سازنده پردازشگر شماست که عموماً Intel می‌باشد. اما ممکن است اسامی دیگری مانند Pentium، xeon و یا Celeron نیز نوشته شده باشد. پس از آن عبارت core i3 یا core i5 و یا core i7 را می‌بینید، که نشان دهنده نوع پردازشگر می‌باشد. پردازشگر core i3 کندترین پردازشگر است. core i5 عملکردی بهتر از core i3 دارد و برای کارهای روزمره و نه عملیات سنگین مناسب است. core i7 از عملکرد بالا و کیفیت بالاتری نسبت به دو سری قبل برخوردار است.

در ادامه شما احتمالاً با یک خط فاصله مواجه می‌شوید که بعد از آن، اولین عددی که مشاهده می‌کنید مربوط به نسل ساخت پردازشگر است. اگر بعد از خط فاصله یک عدد چند رقمی دیدید، اولین عدد همان شماره نسل پردازشگر است. بعد از عدد نسل پردازشگر پسوندهای لاتین را می‌بینید. این پسوندها به صورت HQ، HK، Y و  U می‌باشند و از اهمیت ویژه ای برخوردارند، چون نشان‌دهنده میزان مصرف برق پردازنده می‌باشند.

خوب، حالا که با جزییات مدل پردازشگر لپ ‌تاپ آشنا شدید، هرکدام از این پردازشگرها به طور جداگانه بررسی می‌کنیم تا راحتتر بتوانید پردازشگر مناسب خود را انتخاب کنید. اگر می خواهید بدانید کدام پردازشگر لپ تاپ برای شما مناسب است مقاله مقایسه پردازنده های گرافیکی لپ تاپ را بخوانید.

پردازشگر لپ تاپ Xeon E3

لپ ‌تاپ های با پردازشگر Xeon E3 از شرکت Intel جزو ایستگاه‌های کاری قدرتمند محسوب می‌شوند. این پردازشگر از قدرت پرداز ش بالا بهره می‌برد و به راحتی برای ساخت انیمیشن دو بعدی و سه بعدی و همینطور محاسبات مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

TDP پردازشگر Xeon E3 ، 45 وات می‌باشد و این پردازشگر 4 هسته‌ای از قابلیت هایپر تریدینگ نیز پشتیبانی می‌کند. بنابراین عملاً از 8 هسته مجازی برخوردار خواهد بود. از نقاط ضعف پردازشگر Xeon E3 می‌توان قیمت بالا و شارژدهی پایین باتری نام برد.

پردازشگر لپ تاپ Xeon E3

پردازشگرهای سری HQ و HK

اگرشما به دنبال پردازشگری مناسب برای بازی حرفه‌ای هستید، پردازشگرهای HQپیشنهاد ما به شماست. پردازشگرهای HQ چهار هسته‌ای می‌باشند و به دلیل بهره بردن این پردازشگر از قابلیت هایپر تریدینگ تا 8 هسته مجازی را پشتیبانی می‌کند. TDP پردازشگرهای HQ ،45 وات است، که البته به دلیل بالا بودن TDP این پردازشگرها را نمی‌توانید در لپ ‌تاپ های باریک و سبک به کار ببرید.

محصول با این آیدی وجود ندارد

پردازنده های سری HK نیز مانند HQ از چهار هسته بهره می‌برد. تنها مزیت پردازشگر HK قابلیت اورکلاک شدن آن می‌باشد. هر دو سری HK و HQ برای گیمرهای حرفه‌ای و مهندسان و همینطور طراحان حرفه‌ای مناسب است. اگرچه که این افراد نمی‌توانند روی شارژدهی بالای باتری و حمل ونقل لپ ‌تاپ هایی که از پردازشگرهای سری HK و HQ بهره می‌برند، زیاد حساب کنند.

پردازشگر لپ ‌تاپ سری U

اگر شما جزو کاربرانی هستید که فقط به دنبال کارهای سبک و معمولی روزمره در لپ ‌تاپ‌تان هستید، ما پردازشگرهای سری U شرکت اینتل را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این پردازشگرها با شارژدهی بالای خود خیال شما را برای کل روز راحت می‌کنند. برای کاربری عادی روزانه پردازشگرهای core i5 و core i5-7200u بسیار عالی هستند.

اکثر پردازشگرهای سریU دارای TDP ، 15 وات هستند، ک این عدد دلیل شارژدهی مناسب که به آن اشاره شد می‌باشد. البته تعداد کمی ا پردازشگرهای سری U از TDP 28 وات نیز بهره می‌برند. اگر بخواهیم در مورد پردازشگرهای سریU جمع‌بندی داشته باشیم، بهتر است بگوییم که اگر به دنبال بازی و یا طراحی‌های حرفه‌ای نیستید و فقط برای کارهای روزمره خود و وبگردی به دنبل پردازشگر مناسب برای لپ ‌تاپ ‌تان هستید، پردازشگر سری U با مدت زمان طولانی به شما و لپ ‌تاپ‌ تان سرویس می‌دهد.

پردازشگر لپ ‌تاپ سری Y

پردازشگرهای سری Y از TDP بسیار کم 4.5 وات بهره می‌برند. این میزان TDP از توانایی پردازش پایین خبر می‌دهد اما، دست سازندگان را برای تولید لپ ‌تاپ های بدون فن خنک کننده و همینطور بسیار باریک باز می‌گذارد. پردازشگرهای سری Y اغلب core i5  یا core i7 و یا core m3\m5\m7 می‌باشند.

اغلب پردازشگرهای سریY  روی لپ ‌تاپ هایی با باتری ظرفیت پایین و صفحه نمایش با مصرف بالا سوار می‌شوند. همین نکته سبب می‌شود که زمان عمر باتری در لپ ‌تاپ هایی که پردازشگر سری Y دارند از لپ ‌تاپ هایی با پردازشگرهای سری U، کمتر باشد. پیشنهاد می‌کنیم که اگر با پردازشگر سری Y  به دنبال عملکرد بهتری هستید، از مدلی که core i5 یا corei7 است استفاده کنید.

پردازشگر لپ تاپ سری Y

پردازشگرهای لپ تاپ Celerom و Pentium

اگر به دنبال لپ‌ تاپی هستید که حتماً سیستم عامل آن ویندوز باشد و هزینه زیادی نیز برای آن نپردازید، می‌توانید لپ‌ تاپ هایی که از پردازشگرهای Pentium  و celerom بهره می‌برد، انتخابی داشته باشید. بازدهی این پردازشگرها در حدی ست که کارهای روزمره و وبگردی و یا چک کردن ایمیل را پشتیبانی می‌کنند و به هیچ عنوان نمی‌توانید برای بازی و یا ویرایش عکس و فیلم روی آنها حساب باز کنید.

پردازشگر Celeron بیشتر در کروم‌بوک ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و دلیل آن هم این است که، سیستم عامل کروم‌بوک به اندازه ویندوز قابلیت و توانایی پردازش دارد. TDP پردازشگرcelerom بین 4 تا 15 وات می‌باشد و میزان طول عمر باتری بسته به میزان ظرفیت پردازشگر دارد.

محصول با این آیدی وجود ندارد

پردازشگر Pentium نیز دارای TDP بین 6 تا 15 وات است. یکی از لپ ‌تاپ هایی که از این پردازشگر بهره می‌برد vivobook E403SA شرکت ایسوس است. این لپ ‌تاپ از پردازشگر Pentium مدل N3700 استفاده می‌کند. شارژ باتری آن نیز تا 9 ساعت توانایی شارژدهی دارد. پردازشگرهای Pentium وcelerom اکثراً دوهسته‌ای و تعداد کمی از آنها چهار هسته‌ ای می‌باشند.

نکات تکمیلی درباره پردازشگر لپ تاپ

همواره باید به این موضوع توجه داشت که پردازشگر قدرتمند به تنهایی ملاکی برای انتخاب و خرید یک لپ ‌تاپ نیست. شما می‌توانید صاحب یک لپ‌ تاپ با پردازشگر ضعیف باشید و در عین حال از عملکرد آن کاملاً رضایت داشته باشید.

برای کاربرانی که از پردازشگرهای core i5 و core i7 بهره می‌برند، ارتقا هارددیسک بهتر از هزینه کردن بر روی پردازشگر است و البته افرادی که کارهای گرافیکی و محاسبات سنگین جزو فعالیت کاری آنها است، وجود کارت گرافیک از ملزومات اصلی و مهمتر از پردازشگر اصلی می‌باشد.

اگر قصد خرید لپ تاپ با قیمت مناسب و ارزان را دارید و می خواهید از یک فروشگاه مطمئن خرید کنید، ما به شما فروشگاه اینترنتی ژینال را معرفی می کنیم. با مراجعه به این فروشگاه شما می توانید سوالات خود را با مشاورین مجرب در میان بگذارید تا یک لپ تاپ مناسب با کار خود را خریداری نمایید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.