آیا لپ تاپ شما به دلیل عدم شناسایی هارد در هنگام نصب ویندوز اجازه دسترسی به اطلاعات مورد نیازتان را به شما نمیدهد؟ شناخته نشدن هارد توسط لپ تاپ یکی از مشکلاتی است که برخی از کاربران با آن مواجه میشوند.
قبل از اینکه به دلایل ایجاد این مشکل بپردازیم بهتر است بدانید که هاردهای مورد استفاده در لپ تاپ های امروزی از نوع 2.5 اینچی است. معمولاً این هاردها Seagate western digital Toshiba و یا hitachi Samsung maxter ibm میباشند. برای هر کدام از این هاردها امکان عدم شناسایی توسط سیستم عامل وجود دارد که ممکن است ایراد از نوع فیزیکالی و یا فیزیکی باشد. برای اینکه بتوانیم کمی تخصصی تر در این مورد صحبت کنیم لازم میدانیم تا شما را با اصطلاح بدسکتور شدن هارد آشنا کنیم. بدسکتور شدن هارد در واقع یک قطاع در هارد دیسک لپ تاپ است که به دلیل آسیب فیزیکی وارد شده به آن، قابل شناسایی و استفاده توسط سیستم عامل لپ تاپ نیست.
در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات آموزشی فروشگاه آنلاین ژینال قصد داریم شما را مشکل عدم شناسایی هارد در هنگام نصب ویندوز و راه های رفع آن آشنا سازیم. پس در ادامه با ما همراه باشد.
علت عدم شناسایی هارد توسط لپ تاپ
عدم شناسایی هارد توسط لپ تاپ که اصطلاحاً به آن دیتکت شدن هارد نیز میگویند، میتواند به دلایل متفاوتی ایجاد شود. برخی از این دلایل شایع و برخی دیگر خیلی کم اتفاق میافند. بعد از مشاهده هر کدام از این دلایل بهتر است لپ تاپ خود را به یک متخصص این حوزه نشان دهید تا مشکل عدم شناسایی هارد را عیب یابی و حل کند. با برخی از این دلایل آشنا میشویم.
بدسکتوری هارد: اگر در هنگام نصب ویندوز هارد بدسکتور شده باشد، احتمال اینکه شناخته نشود بسیار زیاد است و شما هیچ دسترسی به اطلاعات خود نخواهید داشت.
بدسکتورگیری از هارد: گاهی ممکن است در هنگام بدسکتورگیری از هارد ناخواسته باعث شویم تا هارد توسط سیستم عامل شناسایی نشود.
تعمیر کردن هارد: گاهی انجام تعمیرات روی هارد باعث میشود در هنگام نصب محدد، هارد توسط لپ تاپ شناخته نشود.
کثیف بودن کابلها: تمیز نبودن کابلهای لپ تاپ و همینطور سیستم ارتباطی در برخی اوقات سبب میشود تا هارد قابل شناسایی نباشد.
خراب شدن کابلها: در برخی مواقع نیز خراب شدن خود کابلها باعث میشود تا هارد شناخته نشود.
خاموش بودن سوئیچ هارد: یک دلیل دیگر که آمار بیشتری را در مشکل عدم شناسایی هارد لپ تاپ به خود اختصاص داده است، خاموش بودن سوئیچ هارد لپ تاپ شماست. برای روشن کردن آن کافیست کلید F2 را بزنید. در قسمت بایوس تنظیمات، گزینه on را بزنید.
چگونه لپ تاپ با مشکل عدم شناسایی هارد لپ تاپ را عیب یابی کنیم؟
اگر به هارد دیسک شما آسیب فیزیکی وارد شده باشد مانند شکسته شدن هد آن، معمولاً نمیتوان عیب یابی کرد. در این گونه موارد معمولاً با جراحی هارد دیسک توسط فرد متخصص مشکل عدم شناسایی هارد حل میشود و میتوان اطمینان داشت که کیفیت آن قابل بازیابی ست.
اما اگر خرابی هارد فیزیکالی باشد، احتمالاً میتوان این مشکل را با شنیدن صدای ناهنجار از سیستم عیبیابی کرد. بنابراین اگر از لپ تاپ خود صدای غیرعادی شنیدید و در عین حال مشکل عدم دسترسی به اطلاعات مورد نیاز خود را نیز داشتید، میتوانید مطمئن باشید که ایراد در عدم شناسایی هارد لپ تاپ تان است. برای آشنایی با مشخصات لپ تاپ می توانید به مقاله “ مشخصات هارد لپتاپ را از کجا بفهمیم؟ ” در فروشگاه ژینال مراجعه کنید.
آیا هاردی که شناسایی نمیشود قابل تعمیر است؟
برای تعمیر هارد لپ تاپی که توسط سیستم عامل شناخته نمیشود، توصیه ما به شما این است که حتماً به مراکز مجاز در حوزه ریکاوری اطلاعات هارد مراجعه کنید و به هیچ عنوان خودتان اقدام به حل مشکل نکنید.
باید به این نکته توجه داشته باشید که هارد لپ تاپ یکی از مهمترین و در عین حال حساسترین سختافزار بکار رفته در لپ تاپ شما میباشد. بنابراین کوچکترین آسیب از روی ناآگاهی به آن باعث میشود که نه تنها اطلاعات ارزشمند شما از دست برود، بلکه ممکن است هارد خود را نیز به طور کامل از دست بدهید.
امروزه کلیه مشکلات ایجاد شده در هارد لپ تاپ از جمله عدم شناسایی هارد و یا بدسکتور شدن آن بطور کامل در مراکز تخصصی این حوزه قابل برطرف شدن است. اگر احیاناً با مشکل عدم شناسایی هارد لپ تاپ مواجه شدید، بدون هیچگونه استرسی هارد خود را به دست این افراد بسپارید و مطمئن باشید که اطلاعات شما مجدداً بدون نقص در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
برای خرید هارد اکسترنال یا اینترنال با مناسب ترین قیمت، شما می توانید همین حالا از طریق فروشگاه اینترنتی ژینال اقدام کنید و یه خرید مطمئن و ارزان را تجربه نمایید. همچنین شما می توانید سوالات خود را در هنگام خرید با کارشناسان ما در فروشگاه ژینال در میان بگذارید تا راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
توضحیات و مطالبتون حیلی جامع و کامل هستند واقعاا ممنون از سایت خوبتون که اینقدر عالی راهنمایی میکنید
موقع نصب ویندوز درایوها نشان داده نمیشدند بعد از ساعتها تلاش
با استفاده از partition magic و استفاده از گزینه rebuilt mdr
مشکل بر طرف شد